De Kolonieploeg

Frederiksoord, Wilhelminaoord en Nijensleek, drie mooie buurdorpen. Drie dorpen die het verdienen om er netjes uit te zien. Natuurlijk ligt de eerste verantwoordelijkheid daarvoor bij ons zelf: de bewoners. Maar ook de gemeente en de provincie spelen daar een rol in.

Helaas is het voor de overheid financieel niet langer mogelijk om álles zelf uit te voeren. Dat zou uiteindelijk tot verrommeling van onze dorpen kunnen leiden en dat willen we niet. Daarom is De Kolonieploeg in het leven geroepen.

De Kolonieploeg is een groep enthousiaste vrijwilligers die er regelmatig met schop, kwast of hamer op uitgaan. Een verwaarloosd bankje krijgt een lik verf, de paden in onze mooie bossen worden toegankelijk gehouden voor mensen die wat minder ter been zijn of het hek van het dierenparkje bij De Menning wordt hersteld. Al die kleine tekortkomingen in onze leefomgeving die maar zo tot ergernis zouden kunnen gaan leiden.

De Kolonieploeg komt op dinsdagmorgen om 09.00 uur bij elkaar in de vrijboerhoeve bij de rotonde. Nieuwtjes worden uitgewisseld bij een kop koffie en daarna worden klussen uitgevoerd. Wanneer u ook deel wilt uitmaken van deze gezellige en nuttige club: meldt u aan met bijgaand reactieformulier.

Wanneer u van die kleine tekortkomingen ziet die De Kolonieploeg kan verhelpen: mail het dan ook via bijgaand reactieformulier!

Neem contact op

In de Kolonie

Deze website In de Kolonie is een initiatief van de Kerngroep Kolonie, een ‘denktank’ van verschillende partijen in Frederiksoord, Wilhelminaoord en Nijensleek. De Kerngroep ontwikkelt initiatieven en brengt mensen en organisaties bij elkaar. Doel: prettiger wonen, werken en leven in de kolonie.

Heeft u opmerkingen of suggestie? Meld ze ons via het reactieformulier hiernaast. Alvast bedankt.